Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano.

De Vino Nobile uit het prachtige Montepulciano is een van de grote klassieke Italiaanse wijnen. De Vino Nobile is dan misschien nét iets minder bekend dan zijn beroemde buurman, de Brunello uit Montalcino. Beiden gemaakt van (klonen van) Sangiovese. En beiden twee jaar houtlagering ondergaan op eiken vaten.

Het D.O.C.G. ( Denominatione Origine Controlata Garantita) keurmerk geeft aan dat je aardig goed zit in je wijnkeuze. Deze wijnen worden jaarlijks streng gecontroleerd door een onafhankelijke jury en niet alleen op productievoorwaarden/ druivenrassen maar zeker ook op smaak. En laten we wel wezen, daar gaat het ons uiteraard ook om!

 

Brunello of Vino Nobile, zegt u het maar!

“Proef de verschillen” dachten ze tijdens de lockdown in de Corona crisis/pandemie. De wijnboeren in dit zuidelijke stuk Toscane bedachten een blindproeverij waarbij geen onderscheid werd gemaakt tussen Brunello of Vino Nobile…. Afgeplakte flessen werden beoordeeld door de deelnemende wijnboeren en u raadt het al, ze raakten het spoor al snel bijster en menig Brunello werd aangezien voor een Vino Nobile en omgekeerd!
Waar ze het wel over eens werden dat in dit stuk Italië topwijnen gemaakt worden van wereldklasse.

 

De smaak van Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile wijnen zijn complex van geur en smaak. Donkere zwarte kersen en gedroogd fruit, rijpe pruimen en kruiden, vanille, peper en laurierdrop. Naarmate de wijn verouderd zal deze meer oranjetinten krijgen en lichter van kleur worden, tot amberkleurig aan toe voor de hele oude Nobile’s. Meer tertiaire smaken als leer en tabak ontwikkelen zich in de fles. Vino Nobile di Montepulciano wordt in Italië gedronken bij allerlei vlees en kaas schotels en natuurlijk bij Bistecca Alla Fiorentina van de grill, de T-bone steak.

 

BRUVINO verkoopt exclusief voor Nederland de Vino Nobile van Manvi winery.

Deze producent staat altijd hoog genoteerd in de jaarlijkse ranglijsten van bv Fallstaf. Manvi onderscheid zich door de constante hoge kwaliteit Nobile’s. Naast een Vino Nobile di Montepulciano produceren ze ook een Vino Nobile Riserva, dit is een uitzonderlijk goede jaargang Vino Nobile di Montepulciano. En uiteraard een heerlijke Rosso di Montepulciano.

En als je dan toch mag kiezen..een beetje Brunello begint zelfs in Montalcino al bij zo’n €50,- Terwijl je een Vino Nobile di Montepulcino voor één of twee tientjes minder koopt. Lekker proeven dus van de verschillende Vino Nobile’s en kijk eens of jij het verschil proeft met een Brunello.
Als het lukt om je flessen Vino Nobile di Montepiulciano niet allemaal op te drinken en deze op een geschikte plek laat verouderen zal je verbaasd zijn over hoe mooi deze wijnen zich kunnen ontwikkelen. Deze wijnen hebben een bewaarpotentieel van makkelijk 10-15 jaar voor de beste jaargangen.

Onze selectie Vino Nobile di Montepulciano wijnen

Probeer de Volgende wijnen bij BRUVINO:

Manvi Vino Nobile di Montepulciano
Manvi Vino Nobile di Montepulciano riserva
Manvi Rosso di Montepulciano

Alle wijnen van Manvi zijn 100% Biologisch. Deze wijngaarden zijn dat al meer dan 30 jaar! Ze waren daarmee een van de eersten in Montepulciano. Puru Manvi, de wijnmaker/eigenaar, weet zeker dat dit biologisch boeren ten goede komt aan de smaak en de kwaliteit van zijn wijnen. Wat je op de druiven/bladeren spuit komt ook weer in de grond bij de wortels van de wijnstok. En op die manier komen deze middelen ook weer terug naar de druiven. Zo min mogelijk interventie in de wijngaard en het in stand houden van de biodiversiteit levert gezonde druiven en geweldige wijn!

Winkelwagen

Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar, je kunt de webshop niet gebruiken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken. Ben je dat?