Over ons

BRUVINO is...

BRUVINO is ontstaan na een jarenlange passie voor wijn, een levenslange passie voor heerlijk eten en zoals het leven is … de samenloop van gebeurtenissen.

In 2018 ontmoetten we tijdens een wijnproeverij de meer dan enthousiaste wijnmaker Francesco Paolo Corbucci. In Gambassi Terme, Toscane, vertelde Francesco urenlang vol overgave over zijn wijnen, het volledige assortiment werd geproefd, geroken en in geuren en kleuren aan ons uitgelegd in zijn beste Engels. Francesco is niet alleen wijnmaker, hij is ook vinoloog. Net als wij is hij ook een groot liefhebber van kwaliteitswijnen. Hij raakt niet uitgepraat over het land, de druiven, de kennis die hij van zijn vader meegekregen heeft. Met dit alles is het zijn missie om de allermooiste wijnen te maken. De passie voor zijn producten is ongekend!

Het BRUVINO-kiempje kreeg zijn eerste slokje water (of wijn…) tijdens deze uitzonderlijke proeverij. Elk jaar zochten we Francesco op en namen de Corbucci wijnen mee terug naar Nederland.

 

Ervaringen en beleving zijn de waardevolle dingen in het leven die je gelukkig kunnen maken. Als je een heerlijke wijn openmaakt en de geur en smaak in je opneemt ontstaat er zo’n speciaal moment. Als de wijn echt goed is gaat hij je nooit vervelen als je hem drinkt en er verschijnt een glimlach op je gezicht, dan weet je dat je iets bijzonders drinkt! En dit is precies waarom wij de Corbucci wijnen in ons hart gesloten hebben!

 

2020 was het jaar dat Covid19 heel de wereld lam legde. Daar valt weinig meer aan toe te voegen. Lockdowns verhinderden bovendien het vrij reizen en daardoor ontstond het spontane idee om wat wijn op te laten sturen, want voor het eerst was Toscane voor ons onbereikbaar. De zeer vele enthousiaste reacties van onze vriendenkring en familie lieten het kleine BRUVINO-plantje verder groeien. En als je wilt dat iets gaat groeien moet je er goed voor zorgen en het water blijven geven. In december 2020 hebben wij besloten om BRUVINO op te gaan richten.

 

Met trots mogen we dan ook zeggen dat wij het volledige assortiment van Corbucci verkopen in Nederland.  Het assortiment bestaat uit 11 wijnen die elk hun eigen verhaal hebben. De BRUT bijvoorbeeld heeft Francesco gemaakt voor zijn eigen vrouw die een liefhebber is van deze sprankelende wijn. Alle Corbucci wijnen zijn “hand-made”. De jaarlijkse productie hoeveelheden zijn relatief klein, veel soorten Corbucci-wijn  hebben een kleine oplage en zijn zelfs afzonderlijk genummerd. Er is veel tijd , liefde en energie in deze producten gestoken. 

 

Buiten de Corbucci wijnen richten we ons op de kwalitatief uitstekende wijnen uit de Loire streek. De Sancerre wijnen en Pouilly-Fumé zijn wereldberoemd. Deze Sauvignon blanc wijnen behoren al jaren tot onze persoonlijke favorieten. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de minder grote wijnmakers die niet bij de grote importeurs te vinden zijn en voor BRUVINO des te meer interessant zijn.

 

BRUVINO verkoopt kwaliteitswijnen uit Europa die met passie zijn gemaakt door de wijnmakers en die door ons met passie zijn geselecteerd! Wij verkopen geen ‘nieuwe wereld wijnen’ van overzee als kwaliteit dichterbij te vinden is.

 

Ons BRUVINO assortiment wordt zo snel mogelijk verder uitgebreid zodra de maatregelen omtrent Covid19 dit weer toelaten. Wij helpen u ook graag bij het bepalen van uw keuze, neem daarom gerust contact met ons op. Voor zakelijke klanten verzorgt BRUVINO graag uw wijnkaart of wijnarrangement.

 

BRUVINO werkt niet met accountmanagers maar met zeer enthousiaste WIJNAMBASSADEURS. Onze WIJNAMBASSADEURS kunt u in het hele land tegenkomen. Ze vertellen u alles over BRUVINO en het assortiment.

 

Alex Diddens

Oprichter BRUVINO

Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar, je kunt de webshop niet gebruiken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken. Ben je dat?