Corbucci

Corbucci wijnen staan garant voor hoge kwaliteit. Toprestaurants in Toscane schenken de wijnen van Francesco Corbucci. Passie en groot vakmanschap resulteren in de beste wijnen mogelijk van de Toscaanse wijngaarden.

BRUVINO is dan ook trots om deze wijnen aan het Nederlands publiek te mogen leveren. De exclusieve wijnen van Francesco Corbucci zijn allemaal slechts in kleine oplages verkrijgbaar en in Nederland uitsluitend bij BRUVINO. We staan 100% garant voor absolute topkwaliteit!

Francesco Paolo Corbucci

Gedreven wijnmaker en vinoloog Francesco is altijd op zoek naar de beste wijn gemaakt van de Italiaanse druivenrassen Sangiovese, Vernaccia, Vermentino, Trebbiano en Glera. Wijn beheerst zijn complete leven en hij is trots om zijn wijn te mogen laten proeven aan mensen die goede wijn waarderen.

Elke fles Corbucci wijn is ‘handmade’, speciaal voor de mooie momenten in het leven. Het vakmanschap van de wijnmaker proef je terug in de klasse en een groot palet van smaken komt naar voren in meesterwerkjes als Chianti Riserva, ‘supertuscan’, Corba Nero, 17RÉ Orange label of 17RÉ Green label. Om samen van te genieten en ontdekken.

Onze selectie Corbucci wijnen

Azienda Agricola Corbucci

De Corbucci-wijnproductie is kleinschalig met oplages van slechts enkele duizenden flessen per soort. Met zo’n 3000 flessen 17RÉ Orange per jaar, besef je dat je iets bijzonders in handen hebt. Elke fles heeft zijn eigen unieke nummer. Deze blend van Sangiovese en Merlot (ieder 50%) is een mooi voorbeeld van de uitzonderlijke klasse van deze vinoloog/wijnmaker. Zachtheid, kracht en warmte en het ‘zondoorstoofde’ dat deze wijn kenmerkt. Perfect in balans!

  • Naast het mooie assortiment rood (met FALAIA als vlaggenschip) voert Corbucci enkele bijzondere witte wijnen en ook een Toscana Rosato, rosé.
  • De Vernaccia di San Gimignano is wereldberoemd. Heerlijk bij al het lekkers uit de zee.
  • Van de Trebbiano druif wordt de zeer exclusieve ‘orange-wine’ gemaakt in een zeer kleine oplage. Vergisting op de schil van deze witte druif zorgt voor een oranje kleur en geeft smaken als vanille en honing. De naam van deze wijn…’T’.

BRUVINO levert alle 11 Corbucci-wijnen, al per fles te bestellen. Uiteraard ook in (gepersonaliseerde) cadeau verpakking of in een mooi wijnpakket.

Contact

Wil je graag meer weten over Corbucci wijn(en) of heb je vragen? Neem gerust contact op.

Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar, je kunt de webshop niet gebruiken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken. Ben je dat?