Wijnmakers met passie
unieke wijnen

Frankrijk/Sancerre/Menetou Ratel
Régis et Laurent Godelu van Domaine de la Forêt Gasselin, dit zijn nog eens rasechte wijnmakers met passie! Veel verschillende percelen hebben de broers Godelu on hun Sauvignon blanc en Pinot Noir te verbouwen voor de allerbeste Sancerres. In Verdigny en Bue, richting Chavignol bijvoorbeeld met hun steile hellingen. Verschillend terroir en dus verschillende smaken in uiteindelijk de wijn. De oogsten worden daarom ook afzonderlijk vergist. Daardoor bestaat de mogelijkheid om de perfecte blend van deze oogsten te maken. Houtgelagerde versies van de Sancerre zijn Harmonie blanc en Harmonie Rouge. Unieke wijnen! Lichte houtlagering om de unieke en subtiele smaken van de wijn te behouden. Régis gebruikt daarvoor Frans eiken barriques van 225 liter. Na ongeveer 11 maanden rijping op het vat is de Harmonie gereed om te bottelen. Ook dit gebeurt op het domaine zelf. Het volledige proces is in handen van de twee broers die elk jaar weer de mooiste wijnen maken die mogelijk zijn. Het is niet alleen het hout dat smaak en tannines afgeeft aan de wijn. Ook de zogenaamde micro-oxidatie die plaats vindt in het vat is van groot belang voor de ontwikkeling van de smaak. De klassieke Sancerre blanc, Sancerre rouge en Sancerre rosé wordt vergist in RVS of polyester vaten. De rosé van Régis et Laurent Godelu is formidabel, volop smaken van rijp rood fruit. Uiteraard van de Pinot Noir-druif. Veel maken ze er niet van. Het is namelijk een wijn die op zijn best is in het jaar van productie. BRUVINO is exclusief leverancier voor Nederland van al deze 5 wijnen, gemaakt door de wijnmakers van BRUVINO, wijnmakers met passie.
Italie/ Toscane/ Montepulciano

Puru Manvi van Manvi -winery hoort zeker in het rijtje van wijnmakers met passie. De winery is al meer dan 20 jaar BIO-gecertificeerd, ze waren een van de aller eersten in Montepulciano. Na jaren hard werken werd hij dit jaar beloond door Decanto, de Vino Nobile Riserva 2015 van Manvi werd uitgeroepen tot beste Vino Nobile. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen want de eigenzinnige Puru is nog niet zo verschrikkelijk lang bezig in wijnland. Puru is een man van de wereld en heeft op verschillende plaatsen gewoond en gewerkt. Wat hij bijzonder goed heeft gedaan is de vorige wijnmaker in dienst nemen voor zijn allereerste volledige jaar. Op die manier heeft hij een hele cyclus lang alles kunnen volgen en leren. De fijne kneepjes van het vak, aangevuld met de kennis en ook experimenten van Puru. Zijn uitzonderlijk goede smaak komt hem bovendien goed van pas met het blenden. Blenden van de Sangiovese met Cabernet Sauvignon en Merlot. De Rosso di Montepulciano is fenomenaal, de Vino Nobile di Montepulciano is zijdezacht en intens diep van smaak. De Vino Nobile di Montepulciano Riserva is een terechte prijswinnaar van Decanto. Als één van de wijnmakers van BRUVINO is Puru het hele jaar door bezig om unieke wijnen te maken. Het jaar rond wordt er hard gewerkt in Toscane. Proef deze unieke wijnen bij BRUVINO!
Frankrijk/Loire/Chantegrolles, Château Thébaud
De broers Jean-Michel en Laurent Poiron van Poiron-Dabin verbouwen op de bijna 70 ha. maar liefst 15 verschillende soorten druiven. De belangrijkste daarvan is uiteraard de Melon de Bourgogne voor de Muscadet wijnen (5 verschillende soorten wijn worden hiervan gemaakt). De Melon de Bourgogne (Muscadet) is hier in dit stukje Loire toch wel de voornaamste aangeplante druivensoort. De Loire is hier een enorme delta, uitmondend in de Atlantische Oceaan, vlakbij de stad Nantes. De Muscadet Sevre et Maine sur lie is beroemd om zijn fruitigheid en mooie ziltigheid in de smaak. Prachtig bij allerlei visgerechten/ Fruits de Mer. Gerijpt op de lie geeft deze Muscadet Sevre et Maine zijn karakteristieke smaak. Sommige wijnen rijpen maar liefst 75 maanden. Dit proces is nog steeds hetzelfde zoals vele generaties voor hen dit al deden, in grote kelders betegeld met glas of tegels. Veilig onder de grond op een constante temperatuur.
Een bijzondere druivensoort die hier groeit is de Beligou, verwant aan de Pinot Noir, 85% DNA is overeenkomstig met de Pinot Noir maar het is een erkende aparte druivensoort. Hier wordt de heerlijke Berligou rosé van gemaakt en ook de Berligou rouge. Wijnen met veel body en karakter. Ook de Sauvignon Fié Gris is iets bijzonders, een zeer smakelijke, fruitige Sauvignon. De broers werken volgens de HVE-normen. Géén insecticiden dus of onkruidbestrijders. De grond wordt omgeploegd om zo het onkruid tegen te gaan. Het schoon werken resulteert in een prachtige bio-diversiteit, op het domaine zijn veel libelles te vinden, een teken van zeer schoon water in de meertjes en sloten rond de wijngaarden. De libellelarven leven maar liefst 5 jaar onder water en verdragen geen pesticiden! Het is dus eigenlijk een soort ‘BIO-keurmerk’.

Al de wijnen van Poiron Dabin zijn gemaakt met het behoud van het karakter van de druif. Uitsluitend de natuurlijke gisten zorgen voor de fermentatie. Je moet de druif kunnen blijven proeven in de wijn, aldus Jean-Michel. Daarnaast is het gebruik van sulfiet echt minimaal. Zowel tijdens de vinificatie als tijdens het bottelen. Poiron Dabin maakt loepzuivere wijnen met vakmanschap en passie en respect voor de natuur.
Frankrijk/Champagne/ Chaumuzy
Christophe Herbelet Champagnes
Net onder Reims in het kleine dorp Chaumuzy maakt Christophe Herbelet zijn uitzonderlijk goede champagnes. Pinot Meunier is de druif die hier de hoofdrol speelt. Dit door de mooie smaak van de Pinot Meunier en ook omdat hij beter bestand is tegen de kou in het vroege voorjaar als de planten gaan uitlopen. De Pinot Meunier heet zo omdat er een soort poederachtig laagje over de druiven ligt dat lijkt op bloem van de molenaar (Meunier). De Chardonnay en Pinot Noir zijn druiven die wat vorstgevoeliger zijn. Dit zijn de drie voornaamste voorgeschreven druivensoorten voor Champagne.
Met de paplepel ingegoten is Christophe maar liefst de achtste generatie druivenboeren en champagnemakers. Bijna alles wordt met de hand gedaan in de soms steile wijngaarden. Zelfs in de kelders worden de flessen handmatig gedraaid in de pupiters. Champagnes in verschillende stijlen en smaken worden hier met veel passie en kundigheid gemaakt. 100% Chardonnay (blanc de blanc) , Rosé Champagne, houtgerijpte champagnes (St. Cancien) en natuurlijk de blends met de verschillende druivensoorten. Pakkende namen als Prestige, Sélection en Harmonie in even prachtige flessen. BRUVINO verkoopt het totale assortiment van Herbelet, ook de 1/2 flessen, les demi-bouteilles en de Magnums. De productie is kleinschalig maar van hoge kwaliteit. De champagnes worden in Belgie veel gedronken door de liefhebbers. BRUVINO is de enige importeur van deze wijnen voor Nederland en de waardering en bekendheid begint ook hier flink toe te nemen.
