Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Christophe Herbelet champagne

Christophe Herbelet champagne

De champagnes van Christophe Herbelet zijn stuk voor stuk unieke wijnen, gemaakt met passie voor het vak. Herbelet maakt zijn champagnes nog echt op de traditionele manier. De druiven worden allemaal met de hand geplukt en hier volgt eigenlijk al de eerste selectie. De plukkers zijn secuur en nemen de slechte (onrijpe) druiven niet mee. Ook het blad en onregelmatigheden verdwijnen niet in de pers. Daarna volgt nog een selectie voor het persen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Herbelet.

Christophe Herbelet

Christophe komt uit een echte familie van wijnmakers/druiventelers. Al acht generaties lang is de familie actief in de champagne productie. Christophe Herbelet champagnes zijn er in een 8 tal varianten. Uiteraard allemaal te koop bij BRUVINO. Christoph is de achtste generatie in de familie wijnmakers uit Chaumuzy.

De Tradition Brut bestaat voor 100% uit de Pinot Meunier druif. Samengesteld uit 50% wijn uit voorraad om zo elk jaar weer een zo constant mogelijke kwaliteit te krijgen. De minimale rijping in de kelders is 3 jaar. De dosage is 7 gram suiker per liter. Christoph Herbelet champagne Brut heeft een fruitige neus is zeer levendig in de mond. De aroma’s zijn vol en rijk met houttoetsen. In de mond elegant en soepel.

De gebruikte druivensoorten

Pinot Meunier Pinot Meunier is een rode druif die toegestaan is voor productie van champagne. In de omgeving Chaumuzy doet deze druif het bijzonder goed. De typische druif met het witte bloemachtige laagje ( Meunier/bloem) erover heen is bovendien zeer goed bestand tegen vroege vorst als de druiven uitlopen. Christophe Herbelet heeft veel Pinot Meunier staan onder andere om deze reden. Van de Pinot Noir en Pinot Meunier maakt hij ook een stille rode wijn die uiteraard gebruikt wordt voor de rosé champagne. Deze rode wijn , een Coteaux-Champenois is een verrassend fruitige lichte rode wijn. Vraag er eens naar als je toevallig bij Herbelet bent, hij laat het je graag proeven. De Coteaux-Champenois is alleen niet voor de verkoop.

Waar is deze wijn te koop?

Christoph Herbelet champagne Brut Tradition is één van de acht soorten champagne die Herbelet op de markt brengt. Naast verkoop in Frankrijk is België een grote afzetmarkt voor zijn champagnes. Veel goede restaurants in België en Frankrijk schenken zijn champagnes. Christoph Herbelet champagne Brut is bij BRUVINO te koop net als al de andere champagnes van Christophe Herbelet. Overtuig jezelf van de grote kwaliteit van deze authentieke wijnmaker! BRUVINO is in Nederland de enige importeur/distributeur van Christophe Herbelet Champagnes. De Brut Tradition en de rosé champagne zijn te koop in verschillende maten. BRUVINO verkoopt ook de “halve” flessen, demi-bouteilles. Op aanvraag zijn ook de magnums van deze twee soorten champagne beschikbaar.

 

 

Onze selectie Christophe Herbelet champagne wijnen

Wanneer drinken we champagne?

Christophe Herbelet champagne is niet alleen lekker met de feestdagen. Voorafgaand aan een heerlijk diner is champagne natuurlijk het perfecte apéritief. Eigenlijk zouden we dat in Nederland natuurlijk veel vaker moeten doen. Het drinken van champagne is altijd feestelijk en maakt bovendien de smaakpapillen lekker los. In Frankrijk is het heel gebruikelijk om in het weekend, met vrienden, lekker champagne te drinken.

Klassieke wijn/spijs combinaties met champagne zijn uiteraard met (Zeeuwse) oesters. Het ziltige van de oester past geweldig bij een mooi droge champagne, zoals de Christophe Herbelet Brut of de Prestige van Herbelet.

Probeer eens de rosé champagne van Herbelet met gerookte zalm, creme fraiche, blini’s en kaviaar….daar loopt het water je toch bij in de mond!

Winkelwagen

Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar, je kunt de webshop niet gebruiken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken. Ben je dat?